10. joulukuuta 2016

Vera Vala – Kuolema sypressin varjossa

Kirjan tiedot
Kirja: Kuolema sypressin varjossa
Kirjailija: Vera Vala 
Kustantaja: Gummerus
Julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä: 359
Sarja: Arianna de Bellis #1








Etsivätoimiston osakas Arianna de Bellis elää ylellistä, mutta yksinäistä elämää Roomassa. Nuori italialais-suomalainen leski on miehensä Giovannin kuoleman jälkeen ryhtynyt ratkomaan rikoksia. Tolfan pikkukylässä on surmattu vaalea amerikkalaiskaunotar. Lily Montgomery pani eläessään kylän miesten päät pyörälle, ja Arianna huomaa pian, että viettelijättäreksi leimatulla naisella on riittänyt vihamiehiä. Lilyn lanko, Realen hotellisuvun hurmuri Luciano pyytää Ariannaa etsimään murhaajan. Jäljittäessään kylmäveristä tappajaa Arianna huomaa, että Tolfan kylä kuhisee kateutta, menetettyä rakkautta ja kostonjanoa. Tutkimusten edetessä ja salaisuuksien paljastuessa Arianna saa huomata joutuneensa seuraavaksi tappolistalle. 

*** 

Muodikkaat naiset, rikollisen komeat miehet, hyvä ruoka ja Italian huikeat maisemat. Tätä kaikkea löytyy tästä Vera Valan esikoisdekkarista. Ja kuinka hyvä se olikaan. Ihastuin kirjaan jo muutaman luvun jälkeen. Kirjailija on kuvannut todella hyvin italialaista elämänmenoa ruokakulttuureineen ja myrskyisine ihmissuhteineen. Kirjan päähenkilö Arianna de Bellis on aluksi hyvinkin ns. normaali päähenkilö, mutta tarinan edetessä hänestäkin paljastuu yllättäviä ja salaperäisiä seikkoja, joita varmasti käsitellään kirjasarjan tulevissa osissa. Jännittävää!! Myös kirjan muut hahmot olivat todella hyvin kuvailtu ja ihastuin Ariannan etsiväkumppanina toimivaan homokaveriin, Angeloon. Siis ihan mahtava räiskyvä persoona. :D

Luulisi, kun tapahtumapaikkana on Italia, että kirjassa pröystäiltäisiin uhkeilla naisilla, komeilla miehillä ja tulisilla ihmissuhteilla. Näin ei kuitenkaan ole. Vaikka kirjassa temperamentit leiskuvatkin, on ihmissuhdedraamat kovinkin maltillisia ja enemmän tunteet kytevätkin pinnan alla. Mielenkiintoisen kirjasta tekee myös se, että mukana on Italian seurapiirin parhaimmistoa aina maan johtohenkilöihin asti.

Kirjan kieli on hyvin kuvailevaa ja mietinkin moneen otteeseen kirjaa lukiessani, että tästä olisi helppo tehdä filmatisointi. Ainakin lukijan on helppo kuvitella tapahtumat mielessään. Ainut päänvaivaa tuottanut seikka itselle oli monet vieraat nimet (henkilöt) ja niiden viljely läpi kirjan. Piti aina muistella, että mikäs hahmo tämä oli ja kenen sukulainen hän on. Mutta kun tarinaan pääsi sisälle, oli lukukokemus mitä mainioin! En malta odottaa, että saan sarjan seuraavan osan käsiini!

Suosittelisin kirjaa kaikille, mutta varsinkin dekkareita vähemmän lukeneille lukijoille. Dekkarina tämä oli mielestäni suhteellisen kevyt ja millään älyttömällä väkivallalla kirjassa ei mässäilty. Jännitystä ja vaarallisia tilanteita kirjasta ei kuitenkaan puuttunut.

Sarjassa ilmestyneet:
Kuolema sypressin varjossa
Villa Sibyllan kirous
Tuomitut
Milanon nukkemestari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti